17 September 2012

BISKUT MAZOLA

N semua Entry Raya 2012. Masa ni sibuk duk buat kuih n kek.. ialahh dapat oven baru lah katakan heheh moh layan gambar



Bahan2x Biskut Mazola : Bahan A : Minyak Mazola , Kacang Tanah ( yg dh digoreng tanpa minyak dan di tumbuk ) , Tepung Gamdum, Garam dan Gula. Bahan B : Telor Kuning

Semua Bahan A dicampur dan uli sampai tak melekat dekat tangan. Lepas uli tutup dengan plastik supaya tidak masuk angin ( nanti kembung hehehe ) 



Bahan B : Telur kuning ni untuk disapu atas biskut mazalo sebelum Dibakar
Tada ... Biskut Mazola ku
Tips : 1.Tepung gandum tu dijemur atau digoreng /disangai tanpa minyak dulu.. Baru tepung tu rengan
          2. Lepas tu Ayak tepung ..
          3. Sapu lahh sedikit majerin dekat dulang pembakar .. supaya tak melekat
          4. Kawalan Api : 160c dan 14minit ( guna api atas dan bawah ) Suhu depends korang punya oven ye ...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan