N semua Entry Raya 2012. Masa ni sibuk duk buat kuih n kek.. ialahh dapat oven baru lah katakan heheh moh layan gambar
Tips : 1.Tepung gandum tu dijemur atau digoreng /disangai tanpa minyak dulu.. Baru tepung tu rengan
2. Lepas tu Ayak tepung ..
3. Sapu lahh sedikit majerin dekat dulang pembakar .. supaya tak melekat
4. Kawalan Api : 160c dan 14minit ( guna api atas dan bawah ) Suhu depends korang punya oven ye ...
Bahan2x Biskut Mazola : Bahan A : Minyak Mazola , Kacang Tanah ( yg dh digoreng tanpa minyak dan di tumbuk ) , Tepung Gamdum, Garam dan Gula. Bahan B : Telor Kuning |
Semua Bahan A dicampur dan uli sampai tak melekat dekat tangan. Lepas uli tutup dengan plastik supaya tidak masuk angin ( nanti kembung hehehe ) |
Bahan B : Telur kuning ni untuk disapu atas biskut mazalo sebelum Dibakar |
Tada ... Biskut Mazola ku |
2. Lepas tu Ayak tepung ..
3. Sapu lahh sedikit majerin dekat dulang pembakar .. supaya tak melekat
4. Kawalan Api : 160c dan 14minit ( guna api atas dan bawah ) Suhu depends korang punya oven ye ...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan