08 Disember 2015

SELAMAT ULANG TAHUN KE 11 SUAMI KU

Assalamualaikum

Alhamdulillah .. 3.9.2015 tarikh keramat aku ngan en.suami. Genap 11 tahun kami bersama. Suka duka, tawa nagis, marah geram semua aku dah rasa. Secara jujur aku cakap selama 11 tahun ni tak ada lah masalah besar yang aku hadapi sangat . Selalunya benda remeh temeh tu yang aku atau en.suami jadikan isu. Dan secara jujur aku cakap .. tapi dalam blog ni je lah aku tak pernah luah dekat dia pun.. yang aku bersyukur sangat DIA MENJADI SUAMI aku. Walapun kami tak kaya tapi kami gembira walaupun kami tak ada rumah banglo tapi kami masih ada tempat berteduh dan aku masih diberi makan dengan cukup. Bila di kenang selama 11 tahun ni aku rasa tahun ke 10 yg paling perit.. masa tu ada je tak kena.. Sebenarnya bila difikirkan balik .. itu semua dugaan dalam rumah tangga. Tau tak knp aku ckp aku bersyukur dapat suami aku

1.  Selama 11 tahun ni dia tak pernah naikkan tangan dia di muka aku
2.  Selama 11 tahun ni dia tak pernah mengamuk kalau aku tak masak ( mood duit ada lebih sikit.. dah jom mkn luar.. kalau duit tak brapa nak ada ' syg goreng telo je lah ..abg makan je )
3.  Dia tak pandai marah-marah aku tanpa sebab
4.  Dia sebenarnya selalu je layan kerenah aku ..
5.  Dia Sayangkan keluarga aku macam dia sayangkan keluarga dia
6.  Dia tak pernah kongkong aku berkawan atau berjalan dgn kawan2x ( dia kalau tk suka aku brkwn dgn seseorg akan bg tahu.. lepas tu pandai2x lah bawak diri )
7.  Dia Selalu memahami  keje aku kalau balik lambat
9.  Dia tak pernah berkira dengan aku bab duit.
10. Dia SAYANG aku dengan sepenuh hati dia ..

Walaupun dia ada kekurangan macam aku juga .. Tapi biasalah manusia.. tgh bahagia tu yg cacat cela leh tutup ..cuba tgh marah .. silap besar kuman pun leh dibesarkan ..hahahahahahhaahhaah ..... En.Suami kata tak yah sambut2x ..cam org puteh tak elokk ..hehe sebenarnya aku tahu .. dia duit tak berapa nak ada.. ok abg.. sayang ok jee... jgn risau ..


02 Disember 2015

Burger ketam Mee udang BNO

Minggu ni aku ngan en.suami pi mkn mkn.. hari jumaat kami pi cari burger ketam.. emm tak lah gah mana tapi aku suka gila burger bakar dia...sedap sgt daging dia. Jujur lah aku ckp daging dia tak rasa mcm burger bakar yg pernah aku cuba ..hancus...dr dia start bukak lori org tak putus2x dtg.. sampai lah roti dia habis.. memang mambles.... burge bakar di rm8  ... kalau buger ketam rm12...Burger bakar n burge ketam ni aku beli dekat Taman Medan. Brother ni bukak lori puteh tuu.. org panggil Nizam Burge... pi lah rasa burge bakar dia yang mamblessss tuu


30.11.2015

En.suami kata nak mkn mee udang.. aku dh bygkn dia ajak pi sabak bernam.. ikutkn hati memang malas.. tapi kang tak ikut kang kesian pulakk... ialahh ikutkan jelahh ... lalu je kuala selangor singgah pantai remis.. beli siput ... ukhhh besar ..musim dia lah tu.. lepas tu terus naik sabak bernam..en.suami ambil mee udang, aku ambil nasi goreng udang dan ambil kerang bakar.. org mcm aku bkn penggemar mee udang ni aku rasa mcm biasa je.. sedap lagi nasi goreng udang .. kerang bakar pun emm .. sebab kering sgt kot ( nk basah mintak kerang rebus zura weii )..  lepas makn tu .. nyinggah beli kerepek pulak.... mlm tu berhenti dkt jeram singgah mkn seafood... memang hari ni mkn2x sedunia... sambil dating sambil mkn.. badann gemukkk bisingggg hahahhaha



#alhamdulillah
#3zstory

26 November 2015

BAJET TRIP KE UTARA

Hari tu aku ada cite nak pi perlis kan.. niat hati nak naik ketapi laju tapi cam biasalah .. remaja purba mcm kami ni... suka last minit..tiket pun dah habis akhirnya ahhh ko naik je lahh bas heheheh...Meh layan gambar kami jalan2x kat utara.. 

Kami gerak dr putrajaya sentral kul 10.15pm terus ke kuala perlis 

Masa sampai tu padi tengah mengijau 
Macam 1 kewajibpan lak.. kalau pi trip kena pi muzium hahahaha

ohhhh mcam ni cite nyeee :p


Ni homestay kami sewa.. dekat padang besar.. rumah dia pun besaqqqq. Mlm turun kuala perlis balik nak makan seafod katanya .. makan sedap harga pun ok .. cuma perut tgh lapa org ramai mknan tak sampai.. masa tu lah rasa nampak tiang kayu tu pun cam sedap jeee 


Tak kira tempat mana dann je ambil gambar ..posing pun cam gempak walapun tepi tangga 
Nampak tak sedap nya kami makannnn wahh sedappp ( perut lapoo ) 

Hari kedua tak tahu nak pi mana.. ambil keputusan naik feri sinnggah langkawi je.. 

Jom Balikkk 


BAJET ( mungkin ada lari sikit2x ..biasalah ingat2x lupa )

Hari Pertama Perlis 

Tiket Bas                              - RM55 x 2 ( pergi x balik ) = 110
Homestay 1 hari                    -RM180                             = 30
Keta kuala Perlis ( Ezora )    -RM180                             =  30
MaKan Dekat kuala perlis    - pagi                                  = 4.50
                                            - Tgh                                  = 8
                                            - Malam besaq                   = 35
Shoping                                -                                        = 130

Hari kedua ( Langkawi )

Tiket Feri                             -  RM18 x 2 (pergi balik)  =   36
Keta ( dr kul 11am-6.pm )   -  RM150                         =   25
Minyak keta                        -  RM25                           =    4
Makan                                                                         =   13
Shoping                                                                       =   100


Total = RM525.50 - Korang rasa ni boleh dikira trip bajet ke.. ukhh kena berusaha lagi kurangkn belanjaa.... 

17 September 2015

CARI HOMESTAY DI PERLIS

Assalamualaikum kawan2x.. saya nak tanya siapa tahu penginapan 3 hari 2 mlm untuk 6 org di Perlis. Tak kisah lah dekat arau ke kangar ke sebab pada bulan 11 ni CG nak pi holiday ( holiday lah sangat ) dengan kawan2x.. so kot lah ada rakan2x bloger dkt sini orang perlis ke ..atau ada homestay atau atau kereta sewa dkt perlis.. meh tolong habaq mai ...

Tarikh  - 7-9/11/2015
Tetamu - 6 orang ( semuanya perempuan dan dewasa )

HIDUP HANYA PINJAMAN

Payah betul orang tak nak bagi kerjasama.. tak pelah hari ni hari ko.. one day ko pasti akan rasa apa yang aku rasa.. Bukan susah sangat pun .. jawab je apa yang aku tanya tu .. bukannya aku nak ambil tahu sangat pun .. aku pun kalau boleh tak nak ambil pot pun apa korang buat .. tapi aku asyik di push bos sayang korang .. So sekarang aku dah tersepit.. Emm ni perngorbanan yang aku kena terima.. Tak pelahh .. sabar lah wahai hati ..mungkin ada hikmah semua ni. Semua ni mengajar ko menjadi lebih kuat dan bersabar zura. Semoga ko terus bersabar lah wahai hati. Tolong jangan tunjukkan sangat muka ko yang sentap tu. Smile..

CG - Ya Allah, buka kan lah hati mereka, lembutkan lah hati mereka supaya mereka terima kehadiran aku dengan hati terbuka, dan tenangkan hati aku dengan cabaran2x yang kau berikan sesungguhnya ko lebih mengetahui apa yang terbaik untuk ku. Amin......

15 September 2015

Simple Giveaway 2.0 by Izzati Amira

Assalamualaikum w.b.t




Tarikh tutup : 25 15 SEPT 2015

KLIK GAMBAR DI ATAS UNTUK JOIN SIMPLE GIVEAWAY INI

Jom semak rules dulu :

2. Copy code dalam box kat bawah ni dan paste kan dalam entry *select HTML bukan Compose tau*
3. Tajuk entry " Simple Giveaway 2.0 by Izzati Amira "
4. Tinggalkan url entry anda dekat kotak komen entry saya ini.
5. Warga Malaysia sahaja.


Jawapan : 


Sekian , terima kasih.




Jawapan
kipas kecik letak dekat komputer atau laptop ... heheheh ..

14 September 2015

BUAH SALAK

Korang pernah makan buah salak tak? Buah salak ni mungkin dari indonesia kot sebab siapa balik dari indonesia mesti bawak buah salak ni.. Hari ni dengan rasminya aku memakan buah salak yang selama ni menjadi igaun dlm idup aku.. Aku takut nak makan buah salak ni sebab org kata beracun .. dan tak lain tak bukak yg selalu bg mitos salah dkt aku ialah AYAH KESAYANGAN AKU EN.TAMIN ... sebenarnya buah ni tak beracun puun cuma ayah aku tak  bagi makan je.. hehehe .. Aku tak tahu kenapa.. yg pasti dulu ada lah org bg family aku buah salak ni.. alah kira ada bau bau bacang juga lah ngan aku .. mungkin ayah aku tak berapa gemar dgn dia so ayah aku tak bg kita org makan .. ayah aku buat lah cite kata buah tu beracun lah .. tak boleh mkn lah.. itu lah ini lah.. ukhh .. sampaikan dulu Pak mentua aku bg aku rasa pun aku tak nak ambil alasan aku .. aku tak pandai makan .. kalau bapak mentua aku cite sebenarnya mesti dia gelak kan aku.. umur aku dah 31 thn masa tu tapi masih tak rasa nikmat buah salak ni..

Dan hari ni untuk menjadi cerita dan sejarah aku makan buah salak tu ok.. sebab aku teringin nak rasa. Ialah aku tengok orang lain makan ok jee. tak ada racun pun.. heheh ayah ayahh..( dalam fikiran aku sambil senyum ) punyalah kuat pengaruh dia kepada anak2xnya sehigga umur aku 33 thn baru aku berani cuba.. dan aku rasa ni mungkin terakhir aku rasa buah salak ni sebab lepas je aku makan mulut aku gatal2x .. tekak aku perit .. mungkin getah dia kot .. aku tak basuh .. tiba2x rasa ngok pulak... terus makan je. nasib aku buang kulit dia kan .. iskkk zura ..zura..



Ni kulit buah salak.. Kulit dia tak tebal tak nipis.. sekali pandang cam kulit tenggiling ada ..kulit ulo ade

ni isi dalam buah salak dan biji dia.. biji dia cukup keras ok. YG isi coklat tu dah masak sangat .. 

ni bentuk buah salak selepas aku leraikan 

ni isi buah salak .. Isi dia keras2x Rangup .. bila korang gigit sedap lah . tak lembik . rasanya masam2x ada.. kira boleh makan lahh.. 




Aku tanya en.google

Bagi orang Indonesia, manfaat buah salak untuk kesehatan sudah cukup lama dikenal. Salak merupakan buah asli Indonesia yang tumbuh dengan mudah di negara kita yang beriklim tropis ini. Kita juga bisa menemukan tanaman salak dan membeli buah salak di mana-mana karena memang buah yang satu ini sangat mudah dijumpai.
Rasa salak yang eksotis, sedikit asam, sedikit manis dan sedikit sepat membuat orang sangat menyukainya. Di samping rasanya yang enak, buah salak ternyata memiliki segudang manfaat bagi kesehatan tubuh kita. Kandungan serat yang tinggi dalam buah salak dapat membantu tubuh dalam mengatasi dan menyembuhkan berbagai penyakit.
Nak tahu lebih lanjut korang klik je kat sini yee   KASIAT BUAT SALAK

10 September 2015

Giveaway 1.0 Missdae

Meh kita join ramai2x mehh... sorry tuan tanah buat masa ni FB tutup tak leh lah nak like lah yee.. syarat lain ok jee.. dah join blog tuan tanah dah .. Best lah blog ni.. banyak pasal travell wahh..saya suka saya suka  .. korang berminat dan nak tahu syrat kat .. korang klik je gambar dekat situ






07 September 2015

Giveaway : Choose yourself by Mdmnissa

Bismillahhirrahmanirrahim..

Alahaii ..meriahnya hadiah dia.. sama macam blog dia.. Meh kawan2x kita memeriahkan blog dan Giveaway ni yee .. korang pilih je hadiah mana yang korang nak lepas tu kalau ada rezeki antara hadiah yang korang pilih tu boleh lah jadi milik korang .. untuk tahu lagi koarng singgah blog tuan empunya blog yee 





Macam mana nak Join ?   korang  KORANG KLIK SINI

PILIHAN AKU IALAH

Nombor 3 , 6, dan 5




" BROOCH Mini Giveaway"


Meh kita join meh... pakat ramai-ramai .. comel brooch dia tau



03 September 2015

SEGMEN:BLOGLIST KEKAL THEYANAONLY

meh pakat pakat join mehhh  ..kot lah ada rezeki .. aminn




GIVEAWAY


JOM JOIN SEGMEN: BLOGLIST KEKAL THEYANAONLY

(blog anda akan diletakkan di dalam bloglist saya disidebar secara kekal)

TAMAT PADA 10 SEPTEMBER 2015, JAM 11:59PM



segmen theyanaonly ni bukan sekadar blogwalking tapi giveaway juga, ada hadiah bagi 2 orang yang bertuah. Macam mana nak join mudah sahaja baca bawah ni apa yang perlu anda lakukan

  1. buat "SEGMEN:BLOGLIST KEKAL THEYANAONLY" (jangan lupa linkkan)

  2. follow blog saya "i follow" (make sure jujur)

  3. follow twiter saya "i follow" (kalau ada twitter wajib)

  4. berapa kerap anda post cerita di blog anda ? (contoh dibawah pilih salah satu)



  5. SETIAP HARI / SETIAP MINGGU / SETIAP 2 MINGGU

    dua orang yang bertuah dipilih dengan cara random.org akan dapat hadiah special



    MUDAH KAN JUST COPY CODING DALAM BOX BAWAH NI AND PASTE DEKAT POST KORANG SEMUA TELAH SIAP DI LINK KAN.
    TAMAT 10 SEPTEMBER 2015, JAM 11:59PM

    JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK ENRTY ANDA


    TANDA ISTERI DERHAKA

    Berikut diketengahkan antara ciri atau tanda isteri derhaka:
     1. Tidak mensyukuri kebaikan yang dilakukan suami
    Sabda Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam bermaksud:
     “Aku lihat api neraka, tidak pernah aku melihatnya seperti hari ini, kerana ada pemandangan yang dahsyat di dalamnya. Telah aku saksikan kebanyakan ahli neraka ialah wanita.
     Rasullullah Sallallahu Alaihi Wasallam ditanya: “Mengapa demikian ya Rasulullah?”
     Baginda menjawab: “Wanita mengkufurkan suaminya dan mangkufurkan ihsannya. Jikalau engkau berbuat baik kepadanya seberapa banyak pun dia masih belum merasa berpuas hati dan merasa cukup.”
     (Riwayat al-Bukhari)
     Dalam hadis yang lain Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda bermaksud:
     “Kebanyakan ahli neraka adalah terdiri daripada kaum wanita.” Maka menangislah mereka dan bertanya salah seorang daripada mereka: “Mengapa terjadi demikian, adakah kerana mereka berzina atau membunuh anak atau kafir ?” Baginda menjawab : “Tidak, mereka ini ialah mereka yang menggunakan lidah menyakiti hati suami dan tidak bersyukur akan nikmat yang disediakan oleh suaminya.”

    CG - Dalam hadis pun sebut dalam neraka ramai wanita.. dan mereka tidak bersyukur dan tidak pernah berasa puas hati dengan kebaikan suaminya ... ada je yang tak kena.. emmmm aku pun banyak silap .. terlalu leka dgn dunia sendiri hingga kadang2x tidak sedar kata kata dan sikap aku boleh buat suami aku terasa.. terlalu cetak ilmu rumah tangga dalam diri aku .. terlalu cetak ilmu agama dalam diri aku..ABANG.. saya  cuba untuk menjadi tulang rusuk abang yang terbaik.. semoga abang juga akan menjadi IMAM sayang untuk selamanya.. love u so much mr.zul .. so much.. 


    #akubelajarjadiisterisoleha
    #akusayangsuamiaku
    #akusayangALLAH

    TAMBANG DAN JADUAL ETS

    Assalamulaikum .. alahh ..relex lah .. mood tengah baik nak berblog ni hehe ( sebenarnya aku bosan tak tahu nak buat apa dkt tempat baru ni ) .. mehh tengok jadual dan tambang terbaru ETS ..kot lah korang teringin nak pi jalan jalan kann .. macam aku ... tahun ni insyaallah perancangan aku ngan member kaki jln nak ke PERLIS .. ayukk ibu ..bapakk kita jln jln...

    Jadual ETS Kuala Lumpur - Padang Besar

    Station
    EG9208
    KL Sentral
    9:30 AM
    Tanjung Malim
    10:32 AM
    Tapah Road
    11:08 AM
    Kampar
    11:17 AM
    Ipoh
    11:39 AM
    Kuala Kangsar
    12:05 PM
    Taiping
    12:24 PM
    Parit Buntar
    12:51 PM
    Bukit Mertajam
    1:05 PM
    Butterworth
    1:28 PM
    Bukit Mertajam
    1:38 PM
    Sungai Petani
    1:57 PM
    Alor Setar
    2:24 PM
    Arau
    2:42 PM
    Padang Besar
    3:00 PM


    Jadual ETS Padang Besar - Kuala Lumpur

    Station
    EG9209
    Padang Besar
    4:00 PM
    Arau
    4:15 PM
    Alor Setar
    4:31 PM
    Sungai Petani
    4:56 PM
    Bukit Mertajam
    5:15 PM
    Butterworth
    5:38 PM
    Bukit Mertajam
    5:47 PM
    Parit Buntar
    6:00 PM
    Taiping
    6:25 PM
    Kuala Kangsar
    6:40 PM
    Ipoh
    7:07 PM
    Kampar
    7:26 PM
    Tapah Road
    7:36 PM
    Tanjung Malim
    8:10 PM
    KL Sentral
    9:15 PM




    Tambang 
    Harga tiket sehala dari Kuala Lumpur-Padang Besar atau Padang Besar-Kuala Lumpurialah RM80.
    KL - Ipoh  = rm54
    dari padang besar ke arau = RM12 hehehee

    untuk urusan pembelian dan tempahan tiket serta sebarang maklumat lanjut boleh hubungi:
    Website:
    Talian:
    1-300-88-5862.  

    Atau korang boleh rujuk blog yg aku rujuk iaitu  PROJEKTRAVEL


    SELAMAT BERCUTI 
    #kakijalan
    #cgdgnkawankawan






    TOLONG CARI BALIK CATATAN YANG TELAH DIKELUARKAN

    Alahaii cerdikknya ko nak oiiii .. aku terklik ALIH KELUAR ULASAN jadi semua ulasan aku dan kawan2x bloger aku dah hilang ... alahaiiii ... macam mana nii... anyone leh tolong aku tak.. tolong lah aku wahai PAKAR-PAKAR BLOG SEKALIAN... hehehehehhe 

    02 September 2015

    1st GiveAway by Ciktaman

    Korang ohh korang disana .. meh lah join giveaway cik taman ni


    Assalamualaikum dan hai :)

    Sepanjang bulan September ni, cktmn nak buat satu segmen untuk korang semua..

    1st GiveAway by Ciktaman


    Ok syarat penyertaan senang je!

    1. Mesti follow @ like

    * Blog - ciktaman + nuff click
    * Instagram - ctctraudhah | molekgilo

    2. Buat satu entri [copy coding yang diberi] dan komen

    pasal blog ciktaman tak lebih 15 patah perkataan..


    3. Tinggalkan URL entry korang pada post ini sahaja. *link pada chatbox tak dikira



    4. Tempoh GA adalah bermula 1 September sehingga 30 September 2015''






    ** Untuk lihat senarai peserta kat SINI

    *** Untuk lihat senarai hadiah kat SINI

    ***Pemenang akan dipilih sepenuhnya daripada cktmn




    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    OK ni coment iklas dari CG ye.. blog ni serius sweet sangat .. susunan dia teratur dan tulisan ygmenarik CUMA warna tulisan yg sweet sangat tu .. tak berapa nampak .. biasalah mata dah kurang vitamin heheheh 

    Giveaway 1.0 by ENA

    Meh kita pakat pakat meriah kan blog adik manis yeee heehh .. happy aniversary .. semoga menjadi isteri yg solehah didunia dan akhirat..

    Korang berminat? Meh pakat pakat join .. korang klik je bawah tu yee


     KLIK SINI


    segmen blogwalking Hari Kebangsaan 2015 bersama ayuinsyirah

    Dah lama aku tak join segmen blog blog ni .... sebab terlalu sibuk .. rasanya dkt 2 thn juga aku senyap.. tak apa hari ni dengan semangan KEMERDEKAAN #akusayangmalaysia buat kali pertama setelah lama berehat aku join segmen ni .. heheh assalamualaikum ayu.. MERDEKA MERDEKA MERDEKA

    JOM PAKAT JOIN RAMAI2X  - KORAN KLIK  YEE


    KLIK 

    30 Ogos 2015

    BUKU AZIMAT

    Aku nk cite n tunjuk sikit buku azimat yg aku maksudkan tu.. buku tu kira antara sebahagian dr kenagan yg diberi kpd mereka yg tinggalkan caw.pp ... buku tu memang aku harapkan sebab didalam buku itu mcm-mcm ayat kita leh tengok.. ayat puitis.. ayat brutal dan dlm buku tu juga terhasilnya kretiviti seseorg... alah.. mcm zaman sekolah dulu... kita ada buku biodata lahh... buku luahan perasaan lah ..dan buku lagu.. iskk tiba- tiba teringat zaman sekolah.. korang ada simpan tak lagi buku biodata korang? pantang ada org yg kita berkenaan sikit mula lahh nak hulur buku tu.. lepaas tu dan dan nak buat abg angkat lahh.. adik angkat lahh... kakak angkat lahh ..hehehhehe #trowback 


    29 Ogos 2015

    SALAM PERPISAHAN MENGEJUT

    Hari ni aku lapor diri  - 12.8.2015

    Aku diarahkan pi ke salah satu bandar kinara. Ya Allah .. aku mula cuak ni.. mcm mana aku nak nak pi, aku tak tahu jln . Mungkin jalam jem lagi.. ukh semua bermain dalam otak aku. Kalau aku tolak rugi rasanya.. Tak pe lah kan ..mungkin ada hikmah semua ni. 

    Melapor di tempat baru suasana baru cukup membuat aku rasa takut, teruja dan sedih. Pandangan pertama aku cukup mengerunkan. Mampu ke aku buat semua ni. Boleh ke menerima aku seadaanya. Tahu ke aku nak buat keje keje ni.. mcm2x bermain dalam otak aku .. permohonan aku mintak tangguh 2 minggu tidak diluluskan. Bos baru kata ' i perlu kan u disini' .. aikk dia ni .. keje aku banyak kot kat tempat lama. Aku dapat surat ni mengejut .. dah lama kena lapor diri 10.8.2015 tapi surat sampai 11.8.2015 .. 14.8.2015 dah kena masuk keje kat tempat baru... masalah besar weii .. 

    suka tak suka aku dah buat pilihan . aku tak boleh pandang ke belakang. Aku kenaa terus kehadapan. Biarlah apa pun halangan insyaallah aku akan tempuh .. kalau bukan sekarang bila lagi kan.. One day aku akn pergi juga..

    Tinggal 2 hari je lagi aku nak habiskan sisa sisa bersama teman2x lama aku .. aku tak harapkan ganjaran besar cuma aku harapkan korang jgn lupakan aku .. syg korang ketat ketat .. 

    last day aku di BT


    Jemputan - kwn kawan

    Hari ni nak cite lagi pasal kawan aku.. hehheh.korang jgn bosan ok... 28.8.2015 aku dpt jemputan dr group gagak itam (bunyinbrutal tapi geng semua sopan2x)... depa nak blanja aku mkn... aku pun malu malu kucing gagahkn diri juga jumpa.diorg... sebabkan rindu ngan diorg aku melangkah pi .. sebenarnya aku malu nk jumpa diorg .. hehehheh .. spt yg dijanji aku jumpa kat kedai ayam (keny rogers) alamanda... kami mkn2x ..kami borak2x .. aku yg asalnya malu hilang malunya... bercerita mcm kat kedai kopi tu bapak aku punya... tak fikirr org kiri kanan.... lama aku simpan gelak besar aku sejak aku bertukar di tempat baru.. meh lahh layan gambar .. tq kawan2x ... aku syg korang sampai terpejamnya mata aku.

    Kawan2x aku yg gila2x dan senget2x.... mereka juga kawan yg banyak dgr bebelan merapu aku..

    Ingat aku dalam potluck korang yee
    Ampunnn semuaaaaasa
    Terima kasihhhh 
    Terima kasih semua .....

    25 Ogos 2015

    SALAM PERPISAHAN MENGEJUT - LAST DAY

    14.8.2015 aku last day .. ok . aku last day.. pejam celik -pejam celik dah lama aku dkt BT ni rupanya .. sayu rasa nak tinggalkan BT tapi apkah daya aku dah buat keputusan . Hari pertama aku di Bt 13.6.2007 aku melapor diri .Dari situ lah aku kenal ngan budak mastura ni .. kami sama2x dicampak didalam bilik fail.. kami sama2x memonteng dll lahh..

    Mastura - Budak ni memang boleh dibuat kawan baik.. dia seorang kawan yg ambil berat . Dia kalau nak Sound dia sound je ( dulu lah.. sekarang dah kurang hehe ) kalau dia rasa diri dia betul. Dia lah kawan aku cite, dia juga lawan aku..kalau gaduh pun dgn dia lah...dia juga adalah insan yg cukup kenal mood aku .. ( mood meroyan aku ) .. aku respek ngan dia ni sebab dia mudah mintak maaf ..dan dia sentiasa ada bila aku perlukan pertolongan ... mungkin aku susah nak jumpa kawan mcm ko lagi ...ada tapi takan sama

    Azlyzam - Minah jiwa lembut . Dia ni cukup sensetif .... dia ni mudah mintak tolong .. aku cukup selesa berkawan dgn dia sebab angin dia dgn aku sebenarnya lebih kurang.. ada masa kami sentap .. ada masa kami terasa tapi semua tu simpan je dlm hati untuk jaga hati org lain .. cuma aku ni lebih sikit menonjol perasaan tu bila aku tak suka sampai kan org tengok air muka aku pun org menyampahhh hehehe ... serius lah kak .. balik umah aku nagis tak stop sebab sedih gila tau.. bila ko blah tu lagi aku sedihh

    Puspa  - Apasal aku suka panggil dia puspa? sebab nama dia dia ni kelasik sikit .. dia ni aku suka berkawan dgn dia sebab.. dia pendengar yang baik.. serius aku tak tipu.. bila aku marah ke .. sejuk ke.. aku cite.. dia lebih banyak mendengar dari menyampuk.. aku pun tak tahu macam mana aku leh serasi ngan budak puspa ni.. Apa sahaja aku buat aku suka babit kan dia dalam group aku.. hingga kan UZMA ABADI wujudpun aku buat bersama dia..mungkin sikap cool dia tu buat aku senang.. aku ni org kalut sikit bila bergabung ngan org cool kira ok lah tu..sampai kan bila aku nak blah ni aku siap tanya ' BEB KO TAK SEDIH KE AKU NAK BLAH'  korang leh bayangkan mcm mana perangai dia kan.. dia cam tak ada perasaan jee.. tapi insten aku kuat kata dia sedih cuma dia cool.. hehehe rupanya jangkaan aku tepat.. sorry lah beb aku keluar dulu .. ko duduk lah kat situ lagi 3 thn hahahhahaha ( tiba2x buat gelak jahat )

    Kak Lina - Dia ni memang senang mintak tolong - kawan aku yg hati nya cukul kental ( sebenarnya aku nak cakap ko hati keras ) hehehehhe  . Dia ni tak kedekut .Ada je yg dia nak memberi . Dia ni juga kalau apa2x hal suka babitkan dia .. sebab senang nak berusan ..

    Kepada Emy - walaupun ko kawan ngan aku sekejap ko tetap cool .. orang cool je leh kawan ngan aku .. org Poyo tak lehh .. hahahahahaha

    Wawa- Walaupun ko kira bos kami tapi ko  memang cool.. Aku senang berkawan ngan ko . Ko minah brutal .. tak kesah pun  lantak lah apa orang kata.. walaupun kita baru kenal .. tapi aku rasa cam dah lama sebab ko memang kawan yg boleh dibuat kawan. Ko kawan yang tak banyak kerenah.. dan kalau ko nak tahu cuba ko tengok kawan2x yang mana rapat dgn aku semua insan yg tak banyak kerenah termasuk lah ko .. sebab tu aku suka .

    kepada kawan2x aku yg masih berada di pp atau bt good luck .. korang semua best.. walaupun nama korang aku tak buat cite satu persatu korang tetap best.. tak yah cakap lahh korang pun tahu kan

    kepada : FIFI,MELL FATIAH K.ALIN   K.HANI ABG SHAARI NORRA K.JAM EYNA K.ANI  FARISHA K.JEM DAN ABG FAISAL KORANG SEMUA MEMANG KAWAN AKU YG COOL DAN BAIK HATI .. Terima kasih tak terhingga sebab sudi membantu mengajar dan memberi pandangan berkaitan kerja atau tidak.

    kepada : IDA FATIN FATIMAH KUS AM YANA DAN SYARIHAN GOOD LUCK UTK KORANG.Terima kasih banyak2x sebab korang terlalu banyak bantu kak zura.. jasa baik korang hanya Allah s.w.t sahaja yg boleh balas .. tanpa korang semua pincanglah caw.pp .. serius kak zura cakap sebab korang adalah antara tulang belakang pp.

    dan kepada semua yang pernah bekerja sama dgn saya tq yee.. dan kepada semua bos atau ex-bos terima kasih kerana memberi kepercayaan kepada saya selama ni.

    Jika ada terguris kata atau tersinggung maaf kan saya dari hjung rambut sampai hujung kaki .. halalkan makan minum yg telah saya ambil...


    BYE-BYE - Sweet memory 2007 -2015 .....


    SALAM PERPISAHAN MENGEJUT

    Pejam celik - pejam celik akhirnya aku akur jodoh aku ngan tempat keje lama aku bt berakhir. Mulai 10.8.2015 aku mendapat surat tawaran kenaikan pangkat dan harus bertukar keluar.. Ya Allah .. Alhamdulillah hanya itu saja mampu aku ucap ketika itu. Perasaan gembira tak teeerkata.. rasanya macam baru isi borang tapi tu lah org kata REZEKI .. Gigil beb badan aku dapat tahu.. bertapa aku bersyukur sangat.. dgn usia yang agak muda juga lahh ( #perasanmuda) aku dapat jawatan nii.. OPsss korang tak yah bygkan jawatan yg tinggi2x pun .. sebabnya jawatan aku tak lah tinggi mana .. cuma dgn sijil berhenti sekolah je yg aku ada dah kira bersyukur lah tuuu heheheh..  lepas sahaja aku ambil surat tawaran dr bos admin aku melangkah keluar..

    Pandangan mata aku pertama pd kawan baik aku .. Mastura.. mula2x aku peluk dia .. dgn air mata kegembiraaan tapi entah kenapa aku rasa hiba pulak.. baru aku sedar yg aku akn tinggalkan kawan2x aku....lepas tu aku jumpa sorang2x kawan aku .. mungkin sebab excited yg terover aku tak sedar yg aku leh post benda tu kat FB... nampak kan over tak aku hahahahha... org terakhir aku bg tahu kt opis tu zam.. biasalah makcik ni dia memang jiwa sensetip punya.. bila dia berubah wajah aku lagi rasa sebakk... over aku tak habis dkt situ .. sampai kan kawan yang tak masuk opis aku pun menjadi mangsa dgr cerita aku.. sebenarnya aku wasap dia sahaja nak tahu riaksi kwn aku ni....hhehe sory beb aku tinggalkan ko dulu sebelum ko tinggal kan aku hehehehe ...

    Besok aku kena lapor diri..

    18 Jun 2015

    SELAMAT BERPUASA

    Selamat berpuasa semua.. dan selamat memantai yee....  first time sambut posa pertama tanpa mak.. selama aku idup ni.. aku hanya dibayangi insan bernama kak nor @ pn.asma .. tapi hari ni tak sebab aku tak boleh balik sebab? sebab anak sekolah.. ada juga mulut2x kecik bercakap.. alah bukan jauh pun mantin tu.. nak seribu daya .. ukhh ckp senang lah dik oi.. hehehehhe mantin tu memang dekat tapi kekangan masa, keadaan dan banyak emosi nak jaga.. tak pe ... emosi aku tak stabil tak pee .. janji emosi korang stabil .. .heheheh
    #akudahmerapu


    10 Jun 2015

    kawan

    Emmm..... hari ni aku nak becite pasal kawan aku.. kawan yg dulunya pernah hadir dlm hati aku tanpa aku duga.. hadirnya yg menyenangkn.... hadirnya .. hampir menggugat ikatan yg aku cipta... alhamdulillah... nasibbakusedar awal... parah... dulu aku selalu tertanya...apa perasaan dia sebenarnya? Apa yg dia nk dr aku? Kenapa dia layan saje kerenah aku? Takan dia suka aku? Ukhh mustahil... dia tk pernah luahkn..atau aku yg ngok tak faham atau buat2x tak faham... hehehehe.... bila aku kawin ... aku ajak dia ... dia tak dtg .. dia kata tak sanggup tengok aku kawin.. aku rasa itu alasan je dia tak dpt dtg..itu 10thn dulu . Tapi sekarang kami dh ada life sendiri... tapi kami masih berkawan.. tak sangka perkenalan semasa induksi yg aku tak rancang masih terjalin sampai skrg... dia budak baik....sebab dia antara yg rajin layan kerenah aku yg senget ni.. cuma baru2x ni aku dpt tahu yg dia sakit.... first time aku call dia... aku sebak.. aku sedih... sebab aku rasa dia kawan baik...dn aku tak nak kehilangan  kwn baik... ye...  sekali sekala aku call tanya kabar ... dia ceria je.. sungguh kuat semangat ko sahabat... Ya Allah... sembuhkan lah kawan aku.. sihat kan lah ia spt sedia kala... berilah ia peluang untuk terus bernafas dimuka bumi ini....berikan lah kekuatan dkt pasangannya..supaya kawan ku sentiasa dijaga dn mereka hidup.dgn aman.damai....

    02 Mei 2015

    jalan jaan

    Cite lama yg dh berbulan dalam draf.. meh aku nak keluarkan.. hari tu punya cite..rupanya dekat dataran merdeka dah berubah.. bkn ubah apa lahh.. cuma suasana tu lebih nampak ke family an .. macam putrajaya :p .. lama sungguh aku tak dtg sini..