ASsalamualaikum... tadi aku buat kek kukus susu yg menjadi fonomena pada masa ini. Aku ikut resepi kt FB... tak tahu mana silapnya kek aku jadi bantat.. korang tahu tk apa itu bantat? Bantat ialah kek tak jadi ...tak gebu ..tak naik... nasib en.suami kata ada rasa ..kurang sikit rasa frust tu.. aku pun silap..gelojoh sgt.. kul 11mlm start kul 12 dh keluar dr kukusan keturunan tu... aku rasa kek aku tak jadi mungkin tepung aku tak ayak.. dh tu aku mesin guna blander sekejap sgt heheheh...tu yg tak gebu mcm tuan dia....ops telebih sudah ... meh aku belanja gambar kek kukus susu bantat aku hehehehe
|
4 biji telor,1sudu besar ovelep, 1sdb esin vanilla, 1 cwn gula,2cwn tepung,5 sudu susu pekat dan sedikut garam( garam tu aku sj tambah) |
|
|
Lepas je aku bland semua bahan2x tu... aku asingkn 2bekas... |
|
Aku masuk dlm loyang bersilang2x... oren putih oren putih |
|
aku kukus dlm 30 minkt je... sebab tak sabar... mungkin air jatuh atas.kek aku tu yg parah rupanya heheg |
|
Setelah kek dipotong.. utk mendapat impak yg lagi gempak... aku cicah kopi ..jadi lah lembut kek aku tu... |
p/s : tak puas hati..nak cari resepi lain pulak... heheheheh.... bye..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan